ПРОДУКТИ


Банер
Специални стъкла

При предстояща смяна на Вашата дограма не пропускайте да се информирате подробно за предимствата на специалните стъкла на AGC (Glaverbel). Незначително по-високата цена на стъклопaкетите с оптимално съчетание между стъкла с модифицирана повърхност ще се компенсира в много кратък период време ( 2-4 месеца ), благодарение на много по-ниските разходи за отопление и климатизация. Изработени и монтирани в комбинация с уникалните профили на KÖMMERLING,  без съмнение ще имате един продукт с премиум качество на оптимална балансирана цена, който ще Ви осигури ненадминат комфорт.

- Планибел Топ 1.0
- PLANIBEL ENERGY
- STOPSOL® – Трайната рефлексия
- SUNERGY
 
- Планибел Топ 1.0

Стъкло с меко покритие  и най-добрите топлоизолационни характеристики от Ей Джи Си.
С всеки изминал ден доближаваме 2020 година, през която трябва да бъдем подготвени не само да произвеждаме все повече „Зелена енергия” от възобновяеми източници, но и да намалим неразумното пилеене на топлина през зимата и  енергия за охлаждане през лятото.
Световния лидер в производство на флоатни стъкла Ей Джи Си активно участва в разработването на нови  продукти  с отлични изолационни характеристики, с които да  помогне в сградите да се намалят енерго загубите.
Планибел Топ 1.0  е сред  най-новите продукти от палитрата на нискоемисионните  стъкла на Ей Джи Си. Това иновативно стъкло с меко покритие  предлага  най-добрата топлоизолация в своя клас с коефициент на топлопреминаване Ug = 1.0 W /(m².K) в стъклопакет с  90% аргон!

Сравнено с повечето  нискоемисионни стъкла, достигащи  коефициент на толпопреминаване Ug = 1.1 W /(m².K) ,  Стъклото Планибел Топ 1.0  води до 10% намаляване загубите на топлина през стъклопакета  и до спестяване на значителна сума средства за потребителите.
PLANIBEL TOP 1.0 също гарантира неутрална визия и много добра соларна защита при соларен фактор SF = 50%  за монтаж на позиция 3,  както и 45% при монтаж на позиция 2.
Ако направим сравнение на стъклопакет направен с едно стъкло Планибел Топ 1.0  и  второ  обикновено прозрачно флоатно стъкло  и го съпоставим с аналогичен стъклопакет масово Нискоемисийно стъкло, коефициентът на соларна защита SF  при втория вариант е с 25% по-висок. Това значи, че ако използваме  Планибел Топ 1.0 ще имаме 25% по малко нагряване на помещенията през лятото и съответно чувствително по-ниски разходи за климатизация.
Благодарение на отличния баланс между високата термоизолация и добрата соларна защита, Планибел Топ 1.0 е отличен избор за зони, където е важно намаляването на разходите, както за охлаждане през лятото , така и за  отопление през зимата.

Стъклопакетите , направени със стъкла Планибел Топ 1.0 се характеризират освен с  отличен термален комфорт, така и с приятна визия с лека рефлексия, придаваща особено чувство за висока класа на остъкляването.
Стъклата Планибел Топ 1.0  се комбинират отлично както с прозрачни флоатни стъкла, така и с други стъкла с покрития  за направата на ефектни и ефективни прозорци и фасади. Изработването на стъклопакети в комбинация на Планибел Топ 1.0  с други  добре познати и утвърдени стъкла на Ей Джи Си  като Стопсол  дава на потребителите съчетание на перфектната огледална визия на палитрата Стопсол  и отличните топлоизолационни характеристики на Планибел Топ 1.0.
Отлични комбинация може да бъде постигната и при комбиниране на нискорефлексните стъкла Сънерджи или оцветените в масата си стъкла Планибел  с второ нискоемисийно стъкло Планибел Топ 1.0.
През последните години все по-силна става тенденцията за изработване на тройни стъклопакети с цел постигане на още по-ниски нива на топлопреминаване и максимална топлоизолация.
Планибел Топ 1.0 е отлично решение за изработването на тройни стъклопакети, като  коефициента на топлопреминаване достига до  само  Ug = 0.5 W /(m².K) в стъклопакет с  90% аргон а Соларния Фактор е с отличната стойност от само SF=36%

Легенда
Ug: Коефициент на топлопреминаване - топлинна изолация - влияе върху отоплението. По-ниските нива на коефициента  означават  по-малки топлозагуби през стъклопакета за отоплените помещения през зимата и по-малко навлизане на  топлина в климатизираните  помещения през лятото. Това  съответно  влияе върху икономия на енергия.

SF- Соларен фактор.
Соларният фактор е показател , даващ цифрово изражение на цялото количество слънчева енергия навлязла в помещенията. Колкото по-ниско е нивото  на навлязлата в сградата енергия, толкова по-малки са и разходите за климатизация през цялата година.

- PLANIBEL ENERGY


Като отговор на най-съвременните архитектурни тeнденции, AGC разработи и пусна на пазара стъклото PLANIBEL ENERGY N.
Energy отразява слънчевата топлина, изолира срещу студ, като същевременно предлага много други предимства : максимална светлопропускливост, отличен термален комфорт както през лятото, така и през зимата, а също имного големи икономии на енергия както за отопление,така и за климатизация.
Energy  помага да подобрите начина си на живот, да намалите разходите си и да запазите околната среда. За разлика от останалите решения в тази област, Energy  е напълно неутрално стъкло и не се различава от нормалните прозрачни стъкла


11111


ЛЯТО : Горещо вън – прохладно вътре

През лятото Planibel Energy със своето ултра тънко двойно  покритие от сребърни сплави успява да отблъсне слънчевата топлина навън от помещенията чрез ниските нива на соларен фактор SF=39. Ако сградата е климатизирана, Energy  спомага за по-лесното и бързо охлаждане на помещениятя, което води до намаляне на сметките за електоенергия.

ЗИМА:Студено вън - топло вътре


Planibel Еnergy е нискоемисионно стъкло с изключителни възможности да задържа вътре в помещениятя създадената от нагревателите топлина, като изолира сградата и предотвратява топлинните загуби. С коефициента си на топлоизолация U=1.0, този изключителен продукт снижава топлинните загуби до минимум и намалява сметките за отопление с до 70% спрямо стандартното обикновено двойно остъкляване.

22222

След конференциятя от КИОТО, касаеща енергийната ефективност, много държави въведоха употребата на нискоемисионни стъкла като задължителна, впечатлени от превъзходните термоизолационни качества на този тип продукти.

Planibel Еnergy N е нискоемисионно стъкло с меко покритие и изключителна соларна защита.

Окомплектовано в стъклопакет –( задължително в позиция 2) Energy N предлага отлична неутралност, високи нива на светлопреминаване LT и ниски стойности на рефлексия.

От естетическа гледна точка стъклопакетът изработен с Planibel Energy N  изглежда както класически прозрачен стъклопакет , съчетан с комфорта от топлинната изолация предлаган от двойно сребърно покритие.

От гледна точка на употребата , стъклото е подходящо както за жилищни сгради, така и за хотели и административни учреждения

Техническа спецификация:

PLANIBEL ENERGY e монолитно стъкло предназначено изключително и само за употреба в стъклопакет.

Предлагани стандартни дебелини: 4,6,8,10mm  както е варианти на Stratobel Planibel Energy 44.1 / 44.2; 64.1/ 64.2 и 66.1/66.2

PLANIBEL ENERGY NT  е версия на PLANIBEL ENERGY N , която може да се закалява.

Легенда
Ug: Коефициент на топлопреминаване - топлинна изолация - влияе върху отоплението. По-ниските нива на коефициента  означават  по-малки топлозагуби през стъклопакета за отоплените помещения през зимата и по-малко навлизане на  топлина в климатизираните  помещения през лятото. Това  съответно  влияе върху икономия на енергия.

SF- Соларен фактор.
Соларният фактор е показател , даващ цифрово изражение на цялото количество слънчева енергия навлязла в помещенията. Колкото по-ниско е нивото  на навлязлата в сградата енергия, толкова по-малки са и разходите за климатизация през цялата година.

- STOPSOL® – Трайната рефлексия

STOPSOL® e търговското наименование на палитра от висококачествени рефлексни стъкла на AGC


Stopsol е рефлексно стъкло издържало проверката на времето и въпреки това все още много актуално. От много години Stopsol е винаги водещ избор сред архитектите и строителите когато стане дума за фасада или покрив на сграда с повишен соларен контрол. Неговата трайна рефлексия, перфектната му еднородност и непроменливост във времето и твърдото му покритие устойчиво на надраскване и зацапване спомогнаха за изграждането на перфектната репутация на Stopsol.
Обработващите компании го предпочитат заради твърдото му пиролизно покритие. Когато покритието е насочено навън , излъчвнето на стъклото е повлияно по-силно от обкръжаващата среда и рефлексията е по-силна. А когато покритието е обърнато навътре към помещението , външният вид на сградата е по-силно  зависим от разцветката на базовото стъкло.
Стъклото Stopsol представлява лист Planibel флоатно стъкло , при който едната повърхност е покрита с тънък слой от метални оксиди. Покритието е нанесено на принципа на пиролизата , при който се образува твърдо и устойчиво покритие, което позволява стъклото да се използва както единично, така и в стъклопакет, а покритието може да бъде поставено  навън към обкръжаващата околна среда  или навътре към сградата. Тези специфични свойства на Stopsol водят до разнообразие в цветовите решения на сградите и възможностите за избор от страна на инвеститорите

Stopsol Classic: Сребристо стъкло с леко кефхибарено излъчване. Произвежда се в следните разновидности: Clear, Bronze, Grey, Green,.
В позиция едно , когато покритието е насочено навън , стъклото има сребристо излъчване с лек кехлибарен оттенък. В позиция 2 , когато покритието е насочено навътре към сградата , цветът зависи от базовия флоат (прозрачно, кехлибарено , сиво  и зелено)

Stopsol Supersilver: Стъкло със сребристо и леко синкаво излъчване. Предлаганите видове са: clear, gray, green , dark blue, pink & ice blue .
В позиция едно стъклото приема лека оцветеност от базовия флоат, но се проявява силно рефлекторното покритие. В позиция 2 цветът зависи отново от базовия флоат (прозрачно, сиво, зелено, тъмно сиво, розово и ледено синьо).
Stopsol Supersilver се отличава с отличен соларен контрол и сравнително високи нива на светлопреминаване.  

Stopsol Silverlight е стъкло с по-нисък ъгъл на рефлексия и лек синкав оттенък, а произвежданите разцветки са Priva Blue & Green, като в позиция 1 стъклото има ниска рефлексия с мек сребристосин цвят, а в позиция 2 се открояват синият или зелен цвят на базовия флоат.

ВАЖНО

Стъклопакети със Stopsol
За да се повишат топлоизолационните качества на остъкляването със Stopsol е желателно изработването на стъклопакет независимо с  Planibel или с нискоемисионно стъкло. Най-добри стойности за показателя U-описващ топлоизолационните качества на стъклото , се постигат чрез комбинирането в стъклопакет на лист Stoplsol с лист нискоемисионно стъкло. Така изработените стъклопакети се наричат “Интелигентна комбинация”. Чрез комбинирането по този начин, при  стъклопакетите се постига много високо ниво на слънцезащита през лятото и предпазване от студа през зимата на една изключително приемлива цена. Като прибавим към всичко това възможността за големи икономии на пари от разхода на електроенергия както за отопление през студените месеци на годината , така и спестяването от климатизация през летните жеги. Инвестицията в стъклопакет направен чрез съчетаване на стъклата на AGC по този начин се изплаща за много кратък период.

Задължително е в стъклопакет Stopsol  да се постави като външно стъкло – в позиции 1 или 2 .

ВАЖНО: Единствено стъклата Stopsol производство на The AGC Group  са с гарантирано качество и еднакъв цвят през годините. За разлика от новопоявилите се нискокачествени имитации , рефлекторните стъкла Stopsol остават непроменени през годините, което Ви гарантира, че при последваща поръчка  на нашите стъкла ще разполагате със същото високо качество и най-важното – с абсолютно същия цвят.Това ще Ви спести много ВРЕМЕ , НЕРВИ и ПАРИ при създаване еднаквия цвят на фасадата. Така фасадите изработени от Вас ще бъдат напълно еднакви цветово и ще отговорят на изискванията и на най-изисканите Ви клиенти .

Легенда
Ug: Коефициент на топлопреминаване - топлинна изолация - влияе върху отоплението. По-ниските нива на коефициента  означават  по-малки топлозагуби през стъклопакета за отоплените помещения през зимата и по-малко навлизане на  топлина в климатизираните  помещения през лятото. Това  съответно  влияе върху икономия на енергия.

SF- Соларен фактор.
Соларният фактор е показател , даващ цифрово изражение на цялото количество слънчева енергия навлязла в помещенията. Колкото по-ниско е нивото  на навлязлата в сградата енергия, толкова по-малки са и разходите за климатизация през цялата година.

- SUNERGY


Светлинен и термален контрол в едно стъкло

В областта на слънцезащитните пиролизни покрития групата на стъклата STOPSOL създадена от AGC  е била до сега винаги номер едно в цял свят. Лабораториите на AGC успяха да развият нов пиролизен процес (CVD технология ), с който стана възможно да създадат напълно нов продукт в сферата на остъкляването – SUNERGY.

Стъклата SUNERGY комбинират в себе си  соларния контрол и термална изолация. Те представляват също така идеалния отговор на сегашните архитектурни тенденции поради своята неутралност и ниска отражателност.

Благодарение на своите специфични свойства стъклата SUNERGY отговарят на няколко специфични изисквания едновременно:
 • Естетичност
 • Външен вид
 • Соларен контрол
 • Технически особености
 • Лесна обработка
 • Топлинна изолация
Комбинирането на всички тези фактори дава възможност както на архитектите, така и на фирмите обработващи стъкло, да комбинират своя талант и умения.

Какво предлага SUNERGY:
 • Отличен соларен контрол – предпазва от жегите през лятото и намалява сметките за климатизация на помещенията
 • Брилянтна естетичност - неутрални цветове реагиращи в синхрон с обикалящата ви среда. Стъклото комбинира в себе си  неутрални цветове и ниска рефлексия - (отговаря на изискванията на повечето държави относно ниската рефлексия на стъклата  с цел ограничаване на пътнотранспортните произшествия.)
 • SUNERGY се предлага в пет оттенъка: прозрачен, зелен, син, тъмно син  и сив
 • Лесна обработка – твърдо покритие на стъклото
 • Перфектни технически данни – отлично съчетание на слънцезащита и топлоизолация, която импонира на всеки индивид
 • Максимален комфорт  - SUNERGY предлага  визуален и топлинен комфорт съчетан в едно стъкло. Балансираната комбинация от светлопропускливост , соларна защита и топлинна изолация . При комбинация на Sunergy  с ниско емисионно стъкло Planibel Top N+. Planibel Top 1.0  или Planibel G  постигаме перфектната топлоизолация и соларен фактор, както през зимата, така и през лятото.

Предлагани цветове:
 • Sunergy Clear- Неутрална прозрачна визия
 • Sunergy Green – Зелен оттенък
 • Sunergy Azur – Светло син небесен оттенък
 • Sunergy Dark Blue -  Наситен тъмносин цвят
 • Sunergy Grey – Сив външен вид

Устойчиво качество и лекота на използването

Благодарение на твърдото си пиролизно покритие  и изключителните  технически свойства на SUNERGY, стъклообработващите компании не могат да се тревожат за нищо , задоволявайки  съвременните архитектурни предизвикателства. Ето и някои предимства на пиролизното покритие:
 • Не се изискват никакви специални мерки при транспортиране
 • Няма нужда от зачистване на покритието по ръбовете
 • Не се надрасква лесно
 • Безпроблемно при складиране и съхранение
 • Многообразни възможности при обработка - закаляване, извиване, ламиниране и др.
 • Възможна употреба както единично , така и в стъклопакет

Благодарение на многобройните си предимства SUNERGY е подходящо за използване както за бизнес сгради , така и за частни домове.

Възможности за обработка

 • Стъклопакет – Цялата палитра от стъкла SUNERGY може да бъде монтирана не само единично , но и в стъклопакет. При използването на  SUNERGY  в стъклопакет се подобряват многократно соларната защита и топлоизолацията.
 • Ламиниране – Всички стъкла SUNERGY могат да бъдат ламинирани. Ако ламината ще бъде ползван като единично стъкло при остъкляване, AGC  препоръчва слепването да става с покритието в позиция 4 с цел постигане на най-добри свойства.
 • Закаляване и топлинно подсилване - Стъклата SUNERGY могат да бъдат топлинно закалявани и подсилвани.
 • Огъване – SUNERGY  подлежи на огъване с всичките си разновидности
 • Емайлиране и ситопечат- всички стъкла SUNERGY могат да бъдат лакирани  и обработвани със ситопечат от страната  без покритие .
Легенда
Ug: Коефициент на топлопреминаване - топлинна изолация - влияе върху отоплението. По-ниските нива на коефициента  означават  по-малки топлозагуби през стъклопакета за отоплените помещения през зимата и по-малко навлизане на  топлина в климатизираните  помещения през лятото. Това  съответно  влияе върху икономия на енергия.

SF- Соларен фактор.
Соларният фактор е показател , даващ цифрово изражение на цялото количество слънчева енергия навлязла в помещенията. Колкото по-ниско е нивото  на навлязлата в сградата енергия, толкова по-малки са и разходите за климатизация през цялата година.
 

НОВИНИ

Екологична философия и ефектна визия в едно Когато става въпрос за качество в производството на PVC системи за...
  Дойде времето за нови идеи и сбъднати мечти. За да се докоснеш до една мечта, понякога ти трябва съвсем мъничко...
  1.Частен дом гр.София, кв.Бояна   2.Частен дом гр.София, кв.Горна Бяна   3.Частен дом...
Банер
Банер
You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

Playlist: