ПРОДУКТИ


Банер
Аксесоари

 

Обков за PVC дограма


 Надеждността и сигурността на една дограма зависи от пантите, заключващите механизми и дръжките, които са обединени с една дума – обков. Качествените прозорци и врати трябва да удовлетворяват изключително високи изисквания, но това би било немислимо без използването на качествен обков. Добрият обков е този, който поддържа безпроблемното функциониране на вратите и прозорците и осигурява дълъг живот на експлоатация. От него зависи дали ще ви духа през зимата, ще отваряте ли безпроблемно дограмата или в определен момент тя ще провисне. 

 

Обковът позволява регулиране на отваряемостта в три равнини. Функционира без усилие и дава възможност за изготвяне на стандартни, скосени или арковидни прозорци.

Основните варианти на отваряне са хоризонтално, вертикално и комбинирано.

Обковът за дограма, тип “хармоника”,  позволява изпълнението на врати с голяма преходна площ при отворено положение, леко и безшумно придвижване на крилата. Подходящо е за веранди, мансарди и др.

Отваряне чрез приплъзване - тип "Фолксваген" позволява изпълнението на крила с голям размер. Подходящо е за балкони с малка площ. Усещането за пространство и комфорт е невероятно.


WinkHaus е изключително качествен и дълготраен обков. Дългогодишната експлоатация и натоварване не влиаят на безпроблемното  функциониране на обкова, сигурността и лекия и удобен ход. Серията Activ Pilot е особенно надежден,антивзломен тип обков. Всички предпазни насрещници са проектирани и направени чрез силен стоманен мост. Лесното регулиране е другият съществен момент. Чрез специален заключващ осмоъгълен болт, регулирането става лесно, а затварянето плътно. Така пестите от топло-енергията за затопляне на дома Ви. Високото качество на обкова WinkHaus е доказана чрез редица тестове и изпитания. Многото възможности за видове отваряне и изнасяния на крилото, както и гъвкавото дооборудване при желание от Ваша страна са важни приоритети, за да изберете обкова от ново поколение.

 

                                      
                                         
 

нова заключваща система

с фиксиращи болтове с осем канта

 

 

 

 


задвижващ механизъм за двукрили прозорци (пасивна мартина) с нов, уникален бутон за отключване за висок комфорт при употрба    

 

 

               

троен функционален елемент с интегрирана защита срещу неправилно превключване функциите на прозореца, механизъм за повдигане на крилото на прозореца и заключване с шнапер за балк. врати


 


 
Первази

Вътрешния перваз или т.нар. подпрозоречна дъска ви осигурява място, на което удобно да се подпрете, както и да разположите някоя саксийка, ефектен свещник или статуетка. Както всички детайли, без които не може, подпрозоречната дъска придава завършеност и уют и би могла да бъде отправна точка за всякакви решения, които ще придадат на интериора на вашия дом характер и стил. Едновременно с това подпрозоречната дъска е най-адекватното решение за една изключително критична зона около прозореца – връзката му със стената в долния край. PVC завършващите подпрозоречни профили имат съответното покритие, най-често акрилно, което ги защитава от механични наранявания и ги прави устойчиви на препарати от битовата химия. Почистват се лесно и не изискват никаква специална поддръжка. Подпрозоречните дъски се предлагат в различни цветове, в разцветки, наподобаващи дървесен фладър – орех, златен дъб, махагон и разцветки наподобаващи мрамор. Друго голямо удобство е, че тези подпрозоречни дъски се предлагат в различни ширини /150, 200, 250, 300,/.


Външните первази се изработват от алуминий и могат да се монтират под и над прозореца. Когато перваза се монтира над прозореца, той го защитава от дъжд и сняг, когато е под прозореца предпазва външната стена от мокрене и влага. При сложена външна изолация е допълнителна гаранция, че няма да проникне вода между стената и изолацията.

 
Стъкла и стъклопакети

alt

Стъклопакетът е важна част от дограмата и заема до 80% от нея.  От правилния избор на стъклата зависи топло– и шумоизолацията, якостта и слънцезащитата на дома, офиса или промишлената сграда.

Стъклопакетът е херметически затворена конструкция, състояща се от две или повече различни по вид и дебелина стъкла, съединени с междинна въздушна преграда и дистанционери. В качествения стъклопакет не може да проникне вода, прах или други твърди частици отвън, а затворената вътре влага при производството се поглъща от т.нар молекулно сито, с което е пълен дистанционера. По този начин между стъклата не може да се образува конденз.

 

Изборът на вида стъкло в стъклопакета е определящата стъпка към постигане на желания краен резултат.

Топлоизолацията зависи най-вече от разстоянието между отделните стъкла, типа стъкло, дебелината му и пълнежа между стъклата.

 

Нискоемисийното стъкло ( К-Стъкло ), представлява висококачествено флоатно стъкло със специално трайно прозрачно покритие, формирано пиролизно чрез изпаряване на метали или метални окиси върху едната повърхност на стъклото. Покритието позволява на слънчевата късовълнова енергия да влиза в сградата, но поради високата му отражателна способност в инфрачервения спектър действа като преграда за изтичането на скъпата дълговълнова (топлинна) енергия, създавана от отоплителните и домакинските уреди, осветлението, човешкото тяло и други, тъй като я отразява обратно в помещението. По този начин се блокират топлинните загуби и вложените средства за поставяне на качествено остъкляване се възстановяват бързо в резултат на спестяване на разходите за отопление.

Характеристики:

  • Задържа топлината в помещението
  • Пропуска слънчевата топлина през зимата, когато слънчевото греене е с ниска степен

  • Рефлектира обратно в стаята инфрачервената емисия от отоплителните, домакинските уреди и човешкото тяло и намалява консумацията на енергия
  • Ниска топлинна загуба, което води до спестяване на енергия за отопление
  •  Силно намален огледален ефект с висока степен на прозрачност;

 Стъклата SUNERGY комбинират в себе си соларния контрол и термална изолация , неутралност и ниска отражателност.
Какво предлага SUNERGY:

  • Отличен соларен контрол – предпазва от жегите през лятото и намалява сметките за климатизация на помещенията
  • Брилянтна естетичност - неутрални цветове, реагиращи в синхрон с бикалящата ви среда.
  • Перфектни технически данни – отлично съчетание на слънцезащита и топлоизолация, подходящи за всеки индивид
  •  Максимален комфорт  - SUNERGY предлага  визуален и топлинен комфорт, съчетан в едно стъкло.При комбинация на Sunergy  с ниско емисионно стъкло постигаме перфектната топлоизолация и соларен фактор както през зимата, така и през лятото.


Цветните стъкла  ( оцветени в масата си ) са подходящи за използване  за прозорци и врати, витрини. Произвежданите цветове Зелено, Кафяво, Сиво и Синьо дават възможност за избор според естетичните възгледи на всеки от нас.

Stopsol е рефлексно стъкло. От много години Stopsol е винаги водещ избор сред архитектите и строителите, когато стане дума за фасада или покрив на сграда с повишен соларен контрол. Неговата трайна рефлексия, перфектната му еднородност и непроменливост във времето и твърдото му покритие, устойчиво на надраскване и зацапване спомогнаха за изграждането на перфектната репутация на Stopsol.

Орнаментните стъкла намират приложение предимно в интериора - врати, преградни стени и др.

За добрата шумоизолация на стъклопакета определяща е характеристиката на средата, през която преминават звуковите вълни. По-голяма шумоизолация се постига когато има разлика в дебелините на двете стъкла. За увеличаване на звукоизолацията, при запазена обща дебелина на стъклопакета, е достатъчно използването на стъкла с различна дебелина, например 6мм за външното стъкло и 4мм за вътрешното. Друго решение за увеличаване на звукоизолацията е използването на троен стъклопакет или стъклопакети с триплекс ( шумоизолацията може да достигне до 40 dB срещу 30 dB на обикновен стъклопакет).

 


НОВИНИ

M6 SOLAR STANDARD ALUTHERM   Продуктова линия предназначена за стандартни окачени...
Банер
Банер
You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

Playlist: